top of page

Öppna din röst mot världen


Kim A. Page är en kommunikationsexpert med fokus på anknytning till mottagaren och genomslagskraft av det du vill säga. Hennes metod the Right Kind of Loud utgår från rösten som kommunikationsverktyg och hjälper yrkesverksamma att nå fram med sitt budskap.

I november anordnar SWEA Professional kursen ”Din röst - Din öppning till världen” med Kim A. Page. Du som SWEA-medlem får då chansen att själv hitta din rösts fulla potential och bli en bättre mötesorganisatör och presentationshållare.


Kims metoder hjälper dig att nå fram till personerna du försöker påverka – oavsett om du befinner dig på en stor scen, i ett litet mötesrum eller bakom en skärm. Med hjälp av röstträning, presentationsteknik och kulturella koder kan du hitta the Right Kind of Loud för varje situation.


”Mänskliga behov är desamma oavsett var i världen du befinner dig. Alla vill känna sig uppskattade och bekräftade. Men det finns samtidigt olika sätt att prata och olika kulturer har olika koder för hur du använder din röst. I Sverige är det till exempel ovanligt att skrika och höja rösten, då ses du i princip som full eller galen. Medan det i vissa andra kulturer är vanligt att höja rösten när man vill påpeka något”, säger Kim.


Kulturella koder

Kim har stor erfarenhet av hur olika kulturella koder påverkar vårt sätt att kommunicera. Efter att ha vuxit upp i Oslo och Göteborg har hon bott och arbetat i femton olika städer på tre kontinenter. Mellan 2009–2012 bodde hon i Bay Area och har därför kunskap om den lokala kulturen även här.


Det tar ett tag att lära sig de olika koderna och hennes kommunikationskunskap har varit en nödvändighet för att etablera sig på nya platser. Genom att Kim har fått ta del av olika kulturers sätt att kommunicera och samtidigt har jobbat med alla olika slags professioner och branscher, från globala företag till välgörenhetsorganisationer och egenföretagare, har hon fått lära sig att anpassa sig efter den aktuella situationen. I våras när Covid-19 stängde ner hela länder försvann alla hennes bokade uppdrag inom en vecka. Det uppstod en för många helt ny situation. Väldigt snabbt fick inplanerade fysiska föreläsningar och möten ställas om till online.


”Jag hade jobbat litegrann med individuell coaching online tidigare, men mycket var nytt för mig också. För att bättre förstå hur kommunikationen fungerar genom skärmen konsumerade jag väldigt mycket olika föreläsningar online. Jag höll sedan ett eget zoominar och tränade på mina tidigare kunder. Efter ett tag började jag bli inbjuden som gästtalare på flera olika platser och höll allt fler zoominars”, berättar Kim.

Under månaderna som gått har Kim anpassat sin tidigare kunskap till den digitala världen och har fått en stor erfarenhet av att hålla online-möten i många olika format och sammanhang. Hon har jobbat med olika typer av uppdrag. Allt från att hjälpa företag med att hålla engagerande möten online och utbilda i presentationsteknik till att genomföra gästföreläsningar och individuell coaching.Starta det nya året med The Right Kind of Loud

Att hitta the Right Kind of Loud innebär att anpassa sig till personen, situationen och budskapet som du vill nå ut med. I kursen ”Din röst - Din öppning till världen” kommer Kim att utvidga din trygghetszon och se till att du får tillgång till din personliga uttryckskraft, öka din närvaro och få fram ditt budskap. När vi har kunskap om kommunikationsredskapen får vi ett bättre självförtroende, en bättre kontakt med mottagarna och blir mer avslappnade.


”Inriktningen på kursen är för yrkesverksamma, men alla är välkomna att deltaga och du kommer att utvecklas även på ett personligt plan. Den passar lika bra om du till exempel planerar att starta eget eller håller på att etablera dig på en ny plats”, säger Kim om kursen som hon kommer hålla för SWEA.


Kursen består av tre gemensamma föreläsningarna med tre olika teman: rösten, möten, presentationer. Fokus ligger på digitala möten och presentationer som blivit den nya vardagen för de allra flesta. Men grundkunskapen och verktygen du lär dig går även att applicera i den analoga mötesvärlden. Målet är att du med självförtroende ska kunna hålla en presentation och märka en stor skillnad före och efter kursen.

”Jag ser mycket fram emot att hålla kursen och få följa med på deltagarnas transformation under våra tre veckor tillsammans. Föreläsningarna är interaktiva och du blir en del av en gemenskap under kursens gång. Det kommer att vara en utvecklingsresa både individuellt och för hela gruppen”, säger Kim.

Fakta om kursen

Kursen är på svenska och hålls på Zoom kl. 10:00-11:00 under tre söndagar: 8, 15 och 22 november.


1. Din röst - din öppning till världen

Hur kommer det sig att rösten är så nära förknippad med vårt självförtroende? Och varför är det så att de allra flesta av oss inte tycker om vår egen röst? Var redo för biologi, psykologi, hämningar, klang demonstrationer och power-tips.


2. Så håller du möten som engagerar

Vad är den bästa träningen för ett moderator-mindset? Och vilka redskap kan vi använda för vår närvaro på skärmen? Här deltar vi alla aktivt och vi får lära oss online do’s and dont’s i en meta-session där du upplever metodiken som lärs ut.


3. Tala så att du hörs

Vad är annorlunda när vi ger presentationer online? Vilka är de fem förberedelsestegen och hur kommer det sig att ordningsföljden är så viktig? Vi avslutar med exempel och praktiska tips som du kan använda direkt.


Som en del av kursen får du också en individuell communication-booster, där du kan justera just precis vad du behöver för att skapa närande relationer och oförglömliga presentationer.


Anmäl dig till ursula.hultqvist@gmail.com senast den 5 november. Kursen har max 20 platser så vänta inte med att anmäla dig!

Kostnad: $75 för tre kurstillfällen + en personlig 30-minuters communication-booster.


Vill du veta mer om Kim?

Kim har även släppt boken The Right Kind of Loud, här kan du ladda ner det första kapitlet gratis: kimapage.com/buy-the-book


Se Kims TEDx talk om The Right Kind of Loud: www.youtube.com/watch?v=4iYwRgs6TTs&t=124s

Text: Pernilla Jansdotter Bilder: Kim A. Page

77 views0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page