top of page

Anna Wallenten - Hon vill att vi alla ska bli vårt bästa jag


Anna Wallenten är ett riktigt energiknippe med stor internationell erfarenhet. Hon har ett enormt driv och är extremt vältränad och stark. Sedan 15 år tillbaka bor hon i Dubai och driver idag företaget AW Peak Performance där hon hjälper personer att ta sin karriär och sitt liv till nästa nivå.


På sin hemsida förklarar Anna sitt jobb som Peak Performance Expert genom att jämföra livet med en bil. Föreställ dig att du åker i en riktigt fin och snabb sportbil. Men det är inte du som kör. Du sitter i baksätet och har lämnat över ratten till dina rädslor, du bestämmer inte längre vart bilen är på väg. Det är här Annas roll kommer in, hon vill hjälpa dig att hamna i förarsätet i ditt eget liv.


Hon har arbetat som Peak Performance Expert sedan 2008 och hennes målgrupp är framförallt entreprenörer och egenföretagare. ”You are what I have actively been avoiding my entire life” fick Anna nyligen höra från en av sina klienter. – Jag tycker att det summerar ganska bra hur jag arbetar som coach. Jag har en väldigt stark relation med mina klienter och jag är inte rädd att utmana dem. Men allt jag gör är för att de ska nå sin fulla potential för att kunna leva ett fantastiskt liv, säger Anna.


Sex dagar i veckan går Anna upp klockan 05.00. Tillsammans med sin partner börjar hon dagen med att mata vildkatter på olika platser runt om i Dubai. Därefter är det dags för ett träningspass innan hon börjar sin arbetsdag. Anna erbjuder både exklusiva paket, där hon fysiskt träffar sin klient och anpassar sessionerna utifrån dennes individuella behov, och en onlineversion på åtta veckor där hon har klienter från hela världen. Nu under pandemitider har hon även utvecklat flera olika onlineprogram och anpassat sig till situationen. Hon jobbar också med föreläsningar och motivation riktat mot företag. – Jag designar mina dagar som jag vill. Vissa dagar handlar om att coacha klienter medan andra handlar om att designa nya kurser och att ha säljsamtal med potentiella nya klienter.


Tillbaka i mellanöstern

Annas bakgrund i mellanöstern började redan 1983 när hon som tioåring flyttade med sin familj till Kuwait där hennes pappa hade startat ett byggföretag. Hon började i en engelsktalande skola och lärde sig engelska väldigt fort. Men 1987 fick Anna och hennes syskon abrupt flytta till Sverige då det fanns en oro för krig (hennes pappa blev senare gisslan i Gulfkriget 1990).


Tillbaka i Sverige studerade hon musik och började på musikhögskolan i Göteborg med inriktningen rytmik och jazzsång. Men hon kändes sig aldrig riktigt hemma i Sverige. Hon gav sig därför ut och backpackade i Asien under ett år. Därefter läste hon en kandidatexamen i internationell kommunikation som hon påbörjade i Hawaii och avslutade i Auckland, Nya Zeeland.

Sedan 2005 bor hon i Dubai, Förenade Arabemiraten. SWEA finns på plats där med avdelningen Mellanöstern som består av medlemmar från arabiska halvön, och Anna beskriver dem som en väldigt passionerad förening som anordnar mycket event.


Vad är det bästa med Dubai? – Solen och friheten man har här. Det är en väldigt speciell plats där 80% av befolkningen är gästarbetare, alla har gjort ett aktivt val att flytta hit vilket innebär att det finns många människor med höga mål och drömmar. Det inspirerar mig. Mitt favoritämne på universitetet var antropologi och jag älskar hur mångkulturellt det är här.


Svensk mästare i styrkelyft

Utöver att Anna är certifierad Co-Active livscoach, ledarskapscoach och har gått en ledarskapsutbildning är hon utbildad personlig tränare och gruppinstruktör för LesMills i BodyPump, BodyBalance, GRIT, BodyAttack och BodyCombat. Innan hon startade sitt nuvarande företag arbetade hon som personlig tränare och gruppinstruktör i Dubai.

Genom sin partner, som tävlar i styrkelyft och har tränat många stora lyftare till framgång, började även Anna att träna styrkelyft 2015. Mellan åren 2015–2018 tävlade hon för svenska styrkelyftslandslaget och blev bland annat blev svensk mästare i sin åldersgrupp två år i rad samt europeisk guldmedaljör i bänkpress 2018. Anna beskriver att hon har stor nytta av sina kunskaper om coachning i träningen där det handlar mycket om rätt inställning och att överkomma sina rädslor under stången.

Och tvärtom, hjälper träningen dig yrkesmässigt? – Verkligen! Dels fysiskt genom att jag kan vara en förebild för ett hälsosamt leverne och att jag orkar hålla igång med mitt aktiva liv, dels mentalt med att det hjälper mig att övervinna mina egna rädslor.Upptäck ditt bästa jag i höst!

I september har du som SWEA-medlem möjlighet att delta i onlinekursen ”Upptäck ditt bästa jag” med Anna. Kursen pågår under tre veckor med tre sessioner på 90 minuter vardera.

· Vecka 1: ”Din inställning är allt” Vi går igenom de tre nivåerna av medvetenhet, undermedvetna vs medvetna och de fyra nivåerna av medvetande, attraktionslagen samt vibrationslagen.

· Vecka 2: “Bemästra relationen med dig själv och andra” Hitta din livsidentitet och självkärlek. Skapa en sund relation med andra.

· Vecka 3: “Du är dina vanor” Reaktion vs aktion. Kraften av ritualer och starka rutiner. Skapa din egen morgon- och kvällsrutin så att du kan bli en starkare människa.

(Mer information hittar du i SWEA SFs Kalender-Nyhetsbrev för september)


På sina digitala kanaler lägger Anna regelbundet ut videor med tankeväckande frågeställningar och motiverande ord om hur man kan förbättra sitt liv. Du hittar henne här:

Instagram: www.instagram.com/annawallenten Facebook: www.facebook.com/anna.wallenten Hemsida: www.annawallenten.com


Text Pernilla Jansdotter, Bild: Anna Wallenten


112 views0 comments

Recent Posts

See All

Comments


bottom of page