top of page

Cykeltur över Bay Bridge till vackra öar


Jag och tre vänner träffades på IKEAs parkeringsplats i Emeryville kl 9.30 en tisdagsmorgon för några veckor sedan. Jag hade min vanliga cykel med mig medan mina kompisar hade el-cyklar.

Färden började på en cykelväg som ledde till Bay Bridge. Vid brons början kommer man på en enskild cykel väg för cyklar och gående. Bilarna kör på andra sidan staketet. Det gick uppför nästan hela vägen över den fina bron. En seg och lång backe med fantastisk utsikt!

Yerba Buena Island & Treasure Island

Sedan cyklade vi av bron och hamnade på en vanlig väg på den första lilla ön som heter Yerba Buena Island. Då blev det nedförsbacke tills vi kom på den större ön Treasure Island. Där pågår just nu en stor ombyggnad runt nästan hela ön, så vissa gator är blockerade. Men vi cyklade runt och till vår förvåning hittade vi en öppen restaurang (www.aracelycafe.com) där vi stannade för en härlig lunch i deras mysiga utegård. Avokadotoasts, laxtacos och jättegod burrata mättade våra magar.

Sedan bar det av mot Clipper Cove Beach där jag hade sett fram emot ett dopp men tyvärr var stranden stängd... om det var pga Covid eller all ny bebyggelse vet jag inte. Så då började vi vår hemfärd. Det blev till att trampa på i uppförsbacke för att komma till brons början, för att sedan “sväva” hemåt utan att trampa under hela långa nedförsbacken! Woohoo!!

Vår rundtur tog cirka 3,5 timme med lunch inkluderat och på en sträcka av nästan 14 miles. Härligt med motion (mer för mig än kompisarna på sina el-cyklar...) frisk luft och underbara vänners sällskap på en cykellängds avstånd!

Text & Bild: Erika Badal


115 views0 comments

Recent Posts

See All

Comments


bottom of page