top of page

Dagsutflykt till skidbacken


När jag och min man flyttade från Sverige till Bay Area förra våren släpade vi med oss vår skidutrustning på flyget och hade planerat att hinna med några resor till Lake Tahoe innan skidsäsongen var över. Sen kom pandemin, säsongen fick ett abrupt slut och vi fick aldrig chansen att testa skidbackarna i Kalifornien förra året. Därför blev vi väldigt glada när vi fick höra nyheten att skidanläggningarna fått tillåtelse att hålla öppet den här säsongen.

Öppet med restriktioner Corona har såklart påverkat skidsäsongen och alla skidorter har restriktioner du måste följa. De flesta anläggningar har en maxgräns på hur många besökare de tar emot per dag, vilket betyder att du måste planera och reservera din plats i förväg, oavsett om du har ett säsongskort eller köper liftkort för en specifik dag. Inte helt oväntat blir helger fullbokade tidigare än veckodagar.


Dagsutflykter För att göra skidåkningen så smittsäker som möjligt har vi valt att endast göra dagsutflykter till skidbacken. Vi har kvällen innan förberett medtagbar frukost och lunchpaket för att vi snabbt ska komma iväg. Trots att restaurangerna har haft öppet för takeout har vi valt att ha med oss egen matsäck för att kunna hålla så stor social distansering som möjligt. Snabba toalettbesök är enda anledningen till att vi varit inomhus.

Regler för ökad säkerhet Det är krav på munskydd i liftkön och när det inte går att hålla avstånd. De flesta har munskydd även när de åker i backen. En blåsig dag täcker du ju gärna ansiktet frivilligt oavsett om det pågår en pandemi eller inte 😉. Skidorna i sig är ju också en sak som gör att du automatiskt håller avstånd till personer framför och bakom dig. I sittliften måste det vara minst ett ledigt säte mellan olika hushåll. Men det är upp till dig om du känner dig bekväm med att åka med andra. De flesta åker endast med sin egen familj eller ensamma. Det bidrar till att liftköerna tar lite längre tid än vanligt eftersom många säten går tomma.

Många timmar i bilen Restiden påverkas givetvis av var du bor, vilken ort du ska till, väder och trafik. Fördelen med att åka tidigt på morgonen är att det är relativt lite trafik och det går fort att ta sig ut ur Bay Area. Vi har kommit iväg ca 05.30 och varit på plats lagom tills liftarna öppnar (då har vi kört från Redwood City till Kirkwood). Sen har vi åkt så länge benen orkar och därefter begett oss hemåt. Vi har ofta kommit hem runt sjutiden. Det blir en lång dag och många timmar i bilen, så dagsturer passar såklart inte alla. Men om det främst är skidåkningen som lockar är det ett coronasäkert alternativ.


OBS! Eftersom Covid19-restriktionerna ändras regelbundet bör du alltid kolla upp de aktuella och lokala restriktioner som gäller både på din hemort och resmålet innan du bestämmer dig för att åka någonstans.


Text & Bild: Pernilla Jansdotter

129 views0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page