top of page

En helkväll med SWEA i Los Altos


Härlig höstmiddag med utdelning av Silverskeden 2021

Så hände det äntligen! Vi kunde ses ”på riktigt” i ett större sammanhang för första gången sedan pandemin startade. Med en höstmiddag utomhus kunde vi samla många Sweor på samma plats och samtidigt få till ett säkert evenemang. Och vilken kväll det blev – god mat, trevligt sällskap och hög stämning!


Planerna för en vårmiddag 2020 fick hastigt läggas på is när coronapandemin bröt ut förra våren. Det var tänkt att middagen skulle anordnas på Los Altos History Museum i centrala Los Altos, och när restriktioner och smittspridning nu i år tillät ett större evenemang återupptog styrelsen planerna med en middag i museets vackra trädgård.

Minglande Sweor njöt av varandras sällskap i Los Altos History Museums trädgård där SWEA San Franciscos Höstmiddag 2021 hölls


Vårmiddagen bytte skepnad till en höstmiddag och anordnades söndagen 26 september på Los Altos History Museum. Museets trädgård fylldes snabbt av 72 glada Sweor som längtat efter att få träffa varandra. I början av planeringen funderade vi i styrelsen på vad för slags musikunderhållning vi skulle bjuda på. Men ganska tidigt la vi ner de planerna när vi förstod att de flesta bara ville umgås med varandra och kunna prata ostört. Sweornas sällskap räckte gott och väl som underhållning. Vår egen Swea Mona Clements arbetar som volontär på Los Altos History Museum och erbjöd en guidad visning av museet i början av kvällen. Dessutom var Heléne Nilsson från Scandinavian Form & Design på plats och sålde sina fina produkter från Sverige.

Vi fick också chansen att shoppa skandinaviska produkter från Helene Nilsson


Efter välkomstdrink, tilltugg och mingel var det dags att sätta oss till bord. SWEA San Franciscos ordförande Ursula Hultqvist höll ett välkomsttal där hon uttryckte stor glädje över att äntligen kunna ses fysiskt igen och berättade om höjdpunkterna bland höstens aktiviteter.

SWEA San Franciscos ordförande Ursula Hultqvist välkomnade Sweorna till bords


För maten stod Chef Pelle, den svenska kocken som nu är verksam i Bay Area och som ofta har ansvarat för maten vid skandinaviska event här i området. Först fick vi en förrätt med rostade rödbetor och getost på en salladsbädd och till huvudrätt serverades lax med potatispuré och saffransås. Maten fick mycket beröm så vi ger en stor stjärna till Pelle! Mellan rätterna hölls ett lotteri med fina vinster skänkta från våra medlemmar och deras företag och arbetsplatser. Det blev många lyckliga vinnare som fick med sig alltifrån vinprovning till ljuslykta och svensk choklad.Stort grattis till årets silverskedsmottagare Marita Leth!

Helene Karlsson från silverskedskommittén höll ett uppskattat tal med historia om Silverskeden och presentation av årets mottagare. Enligt traditionen har vår hedersutmärkelse Silverskeden delats ut under vårlunchen/vårmiddagen. Förra året blev det tyvärr en väldigt liten ceremoni för 2020 års silverskedsmottagare Siv Hood eftersom vårmiddagen fick ställas in. Helene såg därför till att även Siv nu firades med en varm applåd och hurrarop.


Sedan blev det dags att avslöja årets mottagare av hederspriset Silverskeden. Silverskedskommittén och styrelsen har beslutat att 2021 års silverskedsmottagare är Marita Leth med motiveringen: ”För otaliga insatser sedan 1983, inte minst ordförandeposten i två omgångar och outtröttligt engagemang med pyssel de senaste 25 åren samt för din positiva energi och omtänksamhet”.

Stort grattis till årets silverskedsmottagare Marita Leth


Marita är en mycket värdig mottagare och vår avdelning är otroligt tacksam för allt hon gjort och fortfarande gör för SWEA. Inte minst alla tomtar, lucior och andra vackra ting som pysselgruppen tillverkat och att hon ständigt kommit upp med nya idéer och projekt. Helene Karlsson nämnde i sitt tal att en av vännerna i pysselgruppen beskrivit Marita som en stjärna som funnits där som en ljuspunkt och hållit ihop vännerna som pysslar år ut och år in. Pysselgruppen på Peninsulan betyder väldigt mycket för dessa Sweor och de har en livslång vänskap.


Ytterligare ett uppskattat initiativ av Marita var när hon skulle fylla 70 år och ville bjuda in alla övriga 70-årsjubilarer till en lunch. Medlemsansvariga Anita Benson ville inte lämna ut uppgifterna om födelseår av integritetsskäl så hon skötte utskicket och Marita fick ta emot anmälningarna utan att veta vilka som blivit inbjudna. Det visade sig att 11 av 14 inbjudna tackade ja och 70-års lunchen ägde rum hemma hos Marita i Half Moon Bay. Fem år senare firade jubilarerna sin 75-årsdag tillsammans med ytterligare en lunch hemma hos Marita.


Marita hälsar och tackar för den otroliga äran att få årets silversked och att hon verkligen kände sig hedrad av utmärkelsen. Håll utkik här på bloggen för ett kommande inlägg om Marita och pysselgruppen. Här kan du också läsa mer om silverskedens historia


Tack till alla gäster och alla som hjälpt till!

Efter desserten var det dags att runda av kvällen och gästerna åkte hem med ett leende på läpparna. Museichefen på Los Altos History Museum, Elisabeth Ward, som var med under hela kvällen har studerat de nordiska språken och var glad över att få höra svenska under middagen. Hon påpekade också att det var ”den vackraste gruppen av kvinnor som någonsin varit i deras trädgård”. En inte så dålig komplimang!

Stort tack till alla som hjälpte till med planeringen och arbetet under kvällen, Mona Clements för guidning, silverskedskommittén för arbetet med att utse årets silverskedsmottagare och alla Sweor som skänkte priser till vårt lotteri.

Trots att kylan smög sig på under kvällen var det en varm stämning i trädgården. Vi i styrelsen tar med oss energin som den här kvällen gav i planeringen av framtida evenemang. Snart ses vi igen!


Text: Pernilla Jansdotter


Foto: Sassa Oznowicz, Petra Lillandt Durosinmi, Lisa Carlsson Karlström, Carina B Barreto, Yvonne Ericsson

152 views0 comments

Recent Posts

See All

コメント


bottom of page