top of page

En perfekt sommar för husvagnssemester!


Det här var sommaren då mina amerikanska vänner skulle få uppleva “Mitt Italien” och min pojkvän Joe skulle få se den svenska sommaren... Men så kom Viruset. 

Våra flyg och planer med hyrd villa i Italiens gröna hjärta Umbrien blev inställda. Jazz Festivalen “Umbria Jazz“  som jag jobbat för i 22  år inställdes som så mycket annat. Mina vänner här i Kalifornien har hört mig prata om allt roligt där, och de skulle äntligen få uppleva festivalyran i tre dagar med massor av musik, god mat och goda viner. Inget av detta blev av. På grund av Viruset har jag inga klienter (ErikasFitness.com) och inga hundar i mitt hundhotell, Jazzmins Garden, eftersom ingen reser och behöver hundvakt. Så jag hade plötsligt all tid i världen – men inga sommarplaner! Vad skulle vi hitta på? 

Svaret blev - husvagnssemester! Joe har en “Camper” och vi packade den full med godsaker, dryck, vandringsutrustning och fiskespön. 

Resan gick norrut En sen söndagseftermiddag i början av juni började vi färden norrut förbi Napa Valley, Calistoga, Alexander Valley över The Russian River till Geyserville 101 N. Strax innan solnedgången hittade vi en liten öde väg med en underbar plats för vårt första stopp under en stjärnklar himmel. Nästa dag fortsatte vi genom “Avenue of the Giants“ till Giant Redwood RV Park i Myers Flat. Mina kompisar Laura och Nora kom också dit. Här stannade vi i två nätter. Vi badade i Eel River och vandrade genom skogar av enorma träd. På kvällarna åt vi gott och spelade kort.Vi fortsatte färden upp 101 N till Fortuna, efter att på morgonen vinkat av Laura som måste återvända hem. Till lunch blev det mexikansk picknick på stranden i Ferndale. Stärkta av lunchen fortsatte färden förbi den ganska fula staden Eureka mot Arcata där vi strosade omkring i den mysiga staden Trinidad. Den kvällen stannade vi på “Elk Country RV Park” i närheten av Orick. Flera flockar av wapitihjortar kunde betraktas över ängarna.

Nästa dag fortsatte vi 101N mot Crescent City och gjorde ett stopp vid den kända turistattraktionen “Trees of Mystery“ för  fotografering av Paul Bunyan och hans blå oxe “Babe”.Welcome to Oregon! Vi intog en god fisk lunch vid hamnen i Brookings innan vi fortsatte upp längst kusten av vackra stränder till Gold Beach. Där svängde vi av inåt land på en liten väg längst Rogue River till den underbart vackra Huntleys RV park vid Agness. Här var vi nästan helt ensamma! Priserna i Oregon är avsevärt mycket lägre. (California RV = $50-70/natt, medan i Oregon kostade det sällan över $15.)

Följande morgon tog vi farväl av Nora som forsatte upp kusten till sin dotter som bor i Portland. Joe och jag gick en fin vandring längs Rogue River och fortsatte sedan vår resa på den lilla bergsvägen som är stängd på vintern. Då upptäckte vi att bensintanken var nästan tom... Med is i våra magar körde vi upp, upp, upp över molnen i ca 60 miles med den ivrigt blinkande bensinlampan. Den mycket branta vägrenen på passagerarsidan gjorde det inte lättare att hålla mina nerver i skick. Slutligen, efter två timmar, kom vi fram till den lilla byn Merlin som, som tur var, hade en öppen bensinmack.

Lånad sommarstuga Den kvällen lånade vi Joe’s bekantas sommarhus i en liten by utanför Rogue River som hette Wimer. Det var underbart att få tvätta våra kläder och sova i en riktig säng!

Efter frukost nästa dag gick färden till Ashland. En fantastisk liten stad känd för sin Shakespeare Festival. Underbart mysigt med bäcken som rinner igenom och en botanisk trädgård. Vi gick och strosade i affärer och åt på en restaurang. Det kändes lite konstigt efter 3 långa månader i ”shelter in place”. Den natten sov vi på en lyxig RV park vid Klamath River. Vi kände oss ganska små i vår lilla Camper bland alla Big Boys RV Super Busses och deras flotta båtar.

Nu var vi redo att färdas mot vårt sista stopp på S. State Highway 3 med berget Shasta vid vår sida. Överväldigande vackert med snö på toppen!

Snö och blomster Vi stannade till i småbyarna Fort Jones och Etna så Joe kunde köpa ett fiskekort. Därefter kör vi genom vackra Scotts Valley (påminner om Norrland) till Trinity Alps och campingen vid Kangaroo Lake. Vi vandrade en botanisk led med bäckar och underbara blommor. Vi kunde njuta av en fantastisk utsikt över sjön. Där låg det snö kvar som min hund Jazzmin lyckligt rullade runt i. Joe’s hund Junior såg med avsky på Jazzmin. Det var alldeles för kallt om tassarna för en mexikansk hund! Där fick vi också chansen att testa Pacific Crest Trail. Sista dagen fiskade Joe fyra foreller till middag. Mums!

Efter åtta nätter vände vi kosan hemåt på Highway 5 förbi Redding med fyra timmar bilfärd till Napa. Vägmätaren visade då att vi kört 1000 miles = 166 svenska mil. Det här var en underbar semesterresa. Jag har insett att mina tältnätter är räknade och att jag nu på äldre dar uppskattar “Glamping”! Husvagn ger ett bra mellanting och är en perfekt lösning när man inte vill bo på hotell. Färdvägen vi valde kan jag också varmt rekommendera mycket på grund av den oerhört vackra naturen!

Text & Bild: Erika Badal

129 views0 comments

Recent Posts

See All

コメント


bottom of page