top of page

Graduation i Coronatider

Updated: Jul 2, 2020Alla som har fyllt år eller haft något annat att fira under våren har fått fira under de omständigheter som varit i och med Corona. Den 3 juni var det dags för vår äldsta dotter att ”graduate” från Mountain View High School.


Mor- och farföräldrar skulle egentligen varit här och firat den här stora dagen tillsammans med oss, men Corona-viruset satte tyvärr käppar i hjulet för det. Tack vare Face-time och messenger så har de kunnat gratta henne och se hur vi har firat det här.


Balen som skulle ha ägt rum i slutet på maj blev inställd och likaså ”Grad Night” som var tänkt att genomföras direkt efter ”Graduation Ceremony”. ”Grad Night” är den stora partykvällen som håller på hela natten för studenterna. Några andra event som har ställts in under våren är ”Senior Sunset”, ”Yearbook social”, ”Awards Night” och ”Senior Picnic”. Alla studenter har fått var sin skylt att sätta upp hemma i sin trädgård för att visa att man firar graduation.


Istället för den riktiga graduation-ceremonin som skulle ägt rum så fick alla studenter var sin tid när de skulle vara på skolan för att få sitt diplom. Det var inga stolta föräldrar, ingen släkt och vänner som satt i publiken och applåderade vid diplomutdelningen som det brukar vara. Utan varje student fick sex sekunder på sig att visa sitt diplom för filmkameran och ”turn the tassel”, vilket innebär att studenten flyttar tofsen från höger till vänster sida och därmed har graduated. Denna speciella graduation kommer senare att bli tillgänglig för oss att se på film, även om det blir en väldigt kort filmsnutt på varje enskild student.


En del skolor har haft bilparader för att uppmärksamma studenterna och även ”Drive-in Graduation” har förekommit, vilket vi ska få vara med om längre fram när Mountain View high school har sammanställt videon.

Graduation är en stor dag i livet. Ingenting blev som det var tänkt från början men trots det, blev det jättebra och vår dotter var väldigt nöjd med det som har kunnat genomföras trots allt.Text och bild: Anna Axelsson


59 views0 comments

Recent Posts

See All

Comments


bottom of page