top of page

Gunilla G, Los Gatos

Updated: Oct 14, 2020


1. Hur hamnade du här? Efter ha bott och flyttat ett flertal gånger för intressanta arbetsmöjligheter, beslöt jag att nästa gång skulle jag välja en plats där jag ville bo och valde Los Gatos, Kalifornien.

2. Bäst med Kalifornien? Klimat, ljus (inga mörka vintrar) och en social struktur så nära till Sveriges du kan finna här i USA. Minnesota kommer på plats 2, men jag bodde tre år i Rochester Minnesota och dina tårar frös under vintern när du var ute och skottade snö.

3. Vad saknar du från Sverige? Anförvanter och vissa rätter som matjessill med svensk färskpotatis, och norska räkor med skalet på. Gudskelov brukar IKEA ha Kalles Kaviar!

4. Vad gör du helst? Umgås med vänner på promenader eller över en måltid. Vara utomhus och njuta av naturen. Hålla kroppen i form med gruppträning. Jag är också nyfiken på så mycket och en dator tillåter ett oändligt sökande för mer och mer, djupare och djupare information. 

5. Varför blev du medlem i SWEA? Var medlem i en svensk damgrupp Svea i Corning-Ithaca trakten och sökte efter en liknande grupp här för 16 år sedan, men sökte under Svea och hittade ej Swea. Sökte igen nyligen delvis för att jag höll på att downsize från ett sött litet hus med stor trädgård som jag hyrt för tio år, till en två-rumslägenhet. Jag försökte hitta nya hem för mina svenska böcker, en del kristallglas och textilier och också att få möjligheter att träff andra svenskar.  Sökte igen och denna gång frågade sökprogrammet om jag menade Swea?

51 views0 comments

Recent Posts

See All

Comments


bottom of page