top of page

Inspirationshöjning med SWEA ArtMed många gallerier fortfarande stängda på grund av pandemin är möjligheterna att bli inspirerad få. Man nallar av det inspirationslager man har bunkrat upp med sedan tidigare, så en inbjudan till SWEA höstvernissage med SWEA Art en torsdagskväll var verkligen en välbehövlig inspirationskick, kreativ stimulans och lugnande för konstnärssjälen. Allt tack vare arrangörerna Ceciila Mases och Anki Gelb.
Konstnärerna som visade oss sina kreativa världar inkluderade; Anki Gelb, Cecilia Mases, Michele Pred och Tove Norlander. De bjöd på visuella godbitar som sträckte sig från abstrakta pastellfärgsvyer, drömmande naturbilder, konceptuell mixedmedia konst till en inblick i konsten att skapa specialgjorda smycken.Akrylmålning av Cecilia Mases

En unik inblick i processen Ett speciellt nöje under zoomkvällen var att deltagarna fick möjlighet att ställa frågor om konstnärernas kreativa process. Vi fick se och höra hur olika konstverk kommer till liv, magin som gör deras arbete så speciellt och den ständigt närvarande frustrationen och passionen som ingår i den kreativa processen. Det var fascinerande att dekonstruera och upptäcka dessa kreativa lager, tankar och rörelser, eftersom konstverket ofta symboliserar något mycket mer än det vi först observerar och fastnar för. Vanligtvis får man inte den unika inblicken och personliga ingrediensen när man går på museum och vernissage som vi fick den här kvällen. Lyxigt värre!


Tove demonstrerar "Lost Wax"-metoden

Kvällen inkluderade bland annat en inblick i en smyckesdesignerns värld, där Tove demonstrerade en unik "förlorad vax-metod" för oss. Det är så hon skapar fantastiska organiska smyckesformer i silver och guld. Vi fick också lyssna på hur olika målningsprocesser kan se ut från Cecilias och Ankis kreativa världar. Det var ett rent nöje att höra om Micheles skapelser av sammanvävda meddelanden i sina konstuttryck, och hur hennes handväskor har blivit en kraftfull kommunikationsplattform, som driver positiv påverkan och förändring.Anki Gelbs abstrakta målningar var uppskattade

Att söka nya uttrycksformer Trots att våra kreativa världar nyligen har blivit mindre, är det uppenbart att dessa konstnärer antagit utmaningen att uttrycka sig via nya kanaler, evenemang och forum. Samt att hitta energi och insikt för att aktivt utforska och utveckla sina egna kreativa forum. Detta belyser hur, särskilt i svåra tider, konsten är en konstform i sig. 


Michele Preds funktionella konstverk med aktuellt budskap

SWEA Arts höstvernissage var en riktig energiförstärkare! Att kunna komma bakom konstkulisserna in i konstnärernas studio och fortsatta diskutera konst hoppas jag fortsätter och växer som SWEA event. För oavsett om det är konkret konst, berättande, drömliknande världar eller helt enkelt "kraft för förändring", kan vi alla dra nytta av dessa inspirerande stunder av konstnärligt uttryck. 


Mer information om konstnärerna hittar du i programmet här i Pdf format.

SWEAart_program
.pdf
Download PDF • 3.10MB

Text: Emma Lundgren

Bilder: Emma Lundgren, Anki Gelb, Cecilia Mases, Michele Pred, Tove Norlander

106 views0 comments

Recent Posts

See All

Commentaires


bottom of page