top of page

Kristina S, Oakland5 FRÅGOR TILL EN NY MEDLEM


1. Hur hamnade du här?

Lång historia kort så jobbade jag för ett stort företag i Linköping som hade hyrt in en amerikan från Kalifornien som specialistkonsult. Det ena ledde till det andra, han flyttade till mig i Sverige och vi gifte oss. Några år senare började rekryterare från USA höra av sig till honom och han fick ett erbjudande som han inte kunde tacka nej till. Det gjorde att vi bestämde oss för att flytta till USA.


2. Bäst med Kalifornien?

Svårt att säga. Landade i USA i mitten av mars 2020 och vi har alla levt under pandemins regler sedan dess. Känner att jag kanske inte har en rättvis bild av hur det är att leva här. En sak jag dock uppskattar är den otroliga blandningen av så många olika kulturer. Man kan till exempel äta mat från nästan världens alla hörn. Närheten till mängder av vingårdar där man kan ha vinprovning är inte heller helt fel.


3. Vad (om något) saknar du från Sverige?

Familj och vänner såklart men också naturen och allemansrätten. I Sverige var jag ofta ute och vandrade, simmade, flug-fiskade, plockade svamp och bär eller bara satt och njöt av att vara ute i det fria med en kopp varm dryck. Det ger en ro i själen som jag inte får av andra aktiviteter.


En annan sak som jag saknar är mysiga kaféer med sköna stolar. Jag har hittills inte hittat ett enda ställe som har samma charm och myskänsla som många svenska kaféer har.


4. Vad gör du helst?

Reser, upptäcker nya platser och nya kulturer tillsammans med min man, men det har inte blivit så mycket av det på sista tiden på grund av pandemin. Så jag har istället lagt ner tid på att lära mig laga nya maträtter och utmana mig själv med att baka avancerade bakverk.


Har försökt att hitta olika ställen att vandra på här också. Det är inte riktigt samma som att vandra i Sverige men det ger mig lite tid ute i naturen.


När det är för varmt ute eller för dålig luftkvalitet så pusslar jag gärna med papper och gör mina egna vykort.


5. Varför blev du medlem i SWEA?

När det blev klart att vi skulle flytta till USA så berättade en av mina vänner i Sverige om SWEA. Hon och hennes familj har bott i Malaysia i många år eftersom hennes man arbetade där. Hon talade så varmt om föreningen och vikten av gemenskap med andra svenskar när man bor så lång hemifrån. Det kändes naturligt att bli medlem i SWEA när vi flyttade hit.
100 views0 comments

Recent Posts

See All

Comments


bottom of page