top of page

Lägesrapport från Resevärlden
Tone Evensen från Skandia Travel, höll ett uppskattat zoom-möte för oss Sweor i mitten av maj. Många hade frågor angående sommarens resplaner. Nu är vi mitt i sommaren och det som gällde i maj kanske inte gäller idag? Här kommer en uppdatering från Tone som svarar på det mesta vad det gäller inställda flyg och avbokningar:Hej mina vänner!

Hoppas allt är väl och att ni alla håller modet och hälsan på topp. Det är ju faktiskt det allra viktigaste i dessa underliga och påfrestande tider som vi nu lever i. Många utav oss, inklusive jag själv, har valt att skippa Sverigeresan i år.

Det var nu ett tag sedan som vi träffades över Zoom, och det mesta som gällde då ser annorlunda ut idag. Har kommer några punkter: - Norwegian som står högt på allas lista har dragit in alla flyg till och från USA på obestämd framtid. Goda nyheter är dock att dom blivit uppköpta och nu är ekonomiskt starka igen. Vi har inte haft några problem att få biljetter för inställda flyg återbetalda.

- SAS har startat upp 2 flyg i vecka mellan San Francisco och Köpenhamn. Dom flyger på fredagar och måndagar. Det kan vara svårt att hitta anslutningsflyg från Danmark till Sverige på grund av att gränserna stängs och öppnas ideligen. Det går att ta sig fram med tåg ifall det skulle knipa. Som läget är idag tillåter Danmark svenskar att fara mellan Kastrups flygplats och Sverige, men som svenskar kan vi inte uppehålla oss i Danmark. Vissa undantag gäller för svenskar som arbetar i Danmark och som har familj och hus där. - Alla flygbolag har olika regler gällande återbetalningar och ändringar av biljetter. Men i dom flesta fall kan kunden begära återbetalning om flygbolaget ställer in sitt flyg. Vill man avboka sin biljett trots att bolaget fortsätter att flyga så kan man oftast få en kredit för en framtida resa. SAS hanterar all återbetalning “in house” och är fullkomligt ”back logged”. Vi har inte fått klara besked på hur länge en återbetalning tar, men det rör sig om flera månader, kanske ett halvår. - EU har nu stängt gränserna för amerikanska besökare. Många av oss som har både amerikanskt och svenskt medborgarskap kan resa till Sverige med det svenska passet och återvända på det amerikanska. Men var uppmärksam på att regler för detta ändras konstant!


För senaste nytt:- Reseförsäkringar är också ett klurigt kapitel. Dom gäller oftast inte i samband med Covid19. Nu hoppas vi innerligt att 2021 blir ett bättre år och att vi återigen kan smida resplaner och ta oss ut i världen utan rädsla.

Jag står till tjänst med tips och flygbokningar. Bästa sättet att kontakta mig är via e-mail: Tone@ScandiaTravelSFO.com

Önskar er alla en fortsatt trevlig sommar!

Tone EvensenText & bild: Tone Evensen

221 views0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page