top of page

Mitt första styrelsemöte


Den 17 januari höll årets nya styrelse för SWEA San Francisco sitt första möte. Det var även mitt första styrelsemöte någonsin. Som relativt ny medlem känns det är väldigt kul att lära känna fler Sweor och få en större inblick i organisationen. SWEA San Francisco är en stor och aktiv avdelning och jag är imponerad av allt arbete och hjärta som så många bidrar med, både inom och utanför styrelsen.


I vanliga fall hålls vartannat styrelsemöte på en fysisk plats och vartannat via Zoom. Men precis som det mesta annat är alla styrelsemöten digitala tillsvidare. Jag tror att jag kan tala för alla i styrelsen när jag säger att vi längtar tills vi kan ses på riktigt och inte bara bakom skärmen.SWEA San Franciscos styrelse består av 12 personer: ordförande, vice ordförande, sekreterare, kassör och åtta medlemmar i programkommittén som håller koll på event och aktiviteter. Du får sitta som styrelsemedlem max fyra år i rad, sedan måste du ha ett uppehåll innan du kan bli invald i styrelsen igen.

I årets styrelse är vi hälften gamla och hälften nya styrelsemedlemmar. En bra blandning av viktig erfarenhet och nya perspektiv med andra ord. Ordförande Ursula Hultqvist, sekreterare Gun Bolin och kassör Kristin Klingvall sitter kvar på sina platser. Det gör även Pia Jacobsson, Cecilia Hägglund och Petra Lillandt Duronsimi i programkommittén. Vi hälsar också Lisa Carlsson som vice ordförande och Sassa Oznowicz i programkommittén välkomna tillbaka. De är båda nya för i år, men har erfarenhet av att sitta i styrelsen sedan tidigare.


Det finns fyra helt nya medlemmar i årets styrelse, varav tre gick med i SWEA San Francisco under 2020. Vi som är nya är Maria Mårtensson, Jeannette Jannerman Perkins, Jessica Robson och jag själv, Pernilla Jansdotter. Om du vill lära känna oss styrelsemedlemmar lite bättre kan du läsa presentationerna på SWEAs hemsida.


Jag hoppas också att vi ses på årsmötet nu på lördag den 6 februari! Där får du chansen att lära dig mer om SWEA och styrelsens arbete under året. Du har väl inte missat att anmäla dig? Läs mer här och anmäl dig senast idag 2 februari för att ta del av erbjudandet om att få två semlor.

Jag ser verkligen fram emot 2021 och att få vara en del av SWEAs styrelse. Det känns som ett riktigt toppengäng jag kommer att få jobba tillsammans med och jag kommer att lära mig massor. Genom att aktivera mig i SWEA kommer jag också snabbt in i den svenska gemenskapen här i San Francisco Bay Area. Vi får allihop hålla alla tummar och tår att det går att arrangera fysiska träffar någon gång under året – till dess får vi nöja med att ses online, vilket inte är helt fel det heller.


Om du är sugen på att engagera dig i SWEA finns det många olika sätt att göra det på. Om du ännu inte känner dig redo att gå med i styrelsen kan du hjälpa programkommittén att arrangera en aktivitet, skriva en text till bloggen (maila sweabloggen@gmail.com ) eller bara komma med förslag och idéer. Allt engagemang, stort som smått, är välkommet!


Vi ses på årsmötet!


Text & Bild: Pernilla Jansdotter Pjurfärsk styresleledarmot & medlem i SWEABloggen SFs redaktion

183 views0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page