top of page

Parkträffar för familjer – alla generationer!


Tillsammans med en massa fantastiska mammor i området har jag sparkat igång helgträffar för familjer. Vi ses i en park där vi fikar och möter andra föräldrar och barn i utomhusmiljö. Park varierar månatligen men tiden är densamma; första söndagen i månaden kl. 14-17.


Oktoberträffen blev välbesökt och vi var många mammor och pappor som utbytte erfarenheter och njöt av solsken, sällskap och en känsla av att kanske Covid nu är bakom oss? Barnen spelade kubb och utforskade Shoup Park som är en lummig plats i Los Altos med flera lekstrukturer för både små och stora barn. Det var härligt att höra dem leka på svenska!Perfekt tillfälle att möta andra föräldrar och barn Varför tycker vi att stående träffar är så viktiga? Det är ett enkelt och trevligt sätt att umgås och lära känna nya vänner – bara ta med egen fika och kom! Kanske känns organiserade träffar inte livsavgörande för oss som nu har hittat ett sammanhang här i Bay Area efter flera års närvaro och redan har vårt nätverk? Men vi vill gärna ge nyanlända den hjälp vi själva fick från andra Sweor och på så sätt ”Pay it forward”! Att göra parkträffarna stående ger dig en möjlighet att alltid ha det i din kalender och välja, månad för månad, om det passar just dig och din familj denna gång.


Jag uppskattade så de Parkträffar jag snabbt blev en del av när vi flyttade till Bay Area (omgång nummer 2, nu med barn…) 2018. Camilla Arvidsson och Fanny Krantz styrde upp så fint och gav mig, som ny i området, en plattform där jag kunde ställa frågor, be om råd samt få ovärderligt stöd. Nu när jag har skolbarn och inte längre kan mötas på vardagarna kände jag att en helgträff någon gång i månaden kunde vara en mötesplats. Det finns en grupp som ses även på vardagarna någon gång i veckan, kontakta Camilla Arvidsson om du vill vara en del av den.


Hittade en bästis En historia jag dragit otaliga gånger är den om hur Sabina, nu en kär vän, och jag möttes. Det var på en mer spontan mammaträff kring jul 2018. Jag kunde inte hitta min 3-åring i huset dit vi blivit inbjudna. Men när jag gjorde det, bakom en barnsäng i ett sovrum där min son skrattade så han nästan kissade på sig, frågade jag det andra barnet vad han hette. Den kavata ungen svarade glatt ” Douglas!”. Jag gick därefter ut i köket och frågade vem som var Douglas mamma? Sabina studsade snabbt upp och jag spände ögonen i henne: ”Hej, jag tänker att vi ska bli bästisar!” Vet inte, än idag, vad hon egentligen tyckte om mig då, men vill tro att det, många Valborg-Midsommar-Kräftskiva-firanden senare, samt otaliga skogsäventyr kanske egentligen inte spelar någon roll. Vi finns här för varandra, våra barn känner oss och varandra, barnen tycker inte att våra hus är främmande utan ett andra hem. Att ha en vän på andra sidan Atlanten som ställer upp som kontaktperson i alla de där formulären man ska fylla i för läkare, summer Camp, tandläkare, bibliotek… är sååå värdefullt! Hitta en sådan vän så snabbt du kan! Livet blir så mycket enklare, mysigare och framförallt, varmare.


Familjeträffar - men vad är en familj?

Jag vet att det heter ”Parkträff för Familjer” och målgruppen föräldrar och yngre barn är ganska given, men vet ni vad? Det finns så många mammor och pappor, för att inte tala om små, söta, barn, som hungrar efter en mor- eller farförälder till låns när vi kanske inte har möjligheten att träffa våra egna. Är du en av dessa? Har du lite tid över och saknar dina egna barn och barnbarn hemma i Sverige? Du är varmt välkommen på dessa parkträffar! Inte bara det, du är efterlängtad och saknad! Kom och häng med oss, vettja!


Plats meddelas i SWEA:s kalenderutskick som du får i din inbox i början av varje månad om du är medlem i SWEA SF men även på vår Facebooksida: "SWEA San Francisco med vänner". Har du frågor eller funderingar, hör gärna av dig till mig madeleine.eketorp@gmail.com! Hoppas vi ses!


Text: Madeleine Eketorp

Bilder: Madeleine Eketorp & Helene Karlsson

126 views0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page