top of page

Hiking i Santa Clara County

Updated: Jun 15, 2020

Under vårens ”shelter-in-place” har det blivit mycket spelande, pusslande och tv-tittande. Precis som hemma hos många andra har det varit extra stor aktivitet i vårt kök, i form av bakning och matlagning. Mycket av ens tid har bestått av jobb och skola framför datorn på hemmaplan. Då har det känts extra viktigt att försöka komma ut i friska luften och röra på sig. Det är ju inte så mycket man har fått lov att göra utanför hemmets väggar, men cykling och promenader har ju varit ok, tack och lov!Vi bor i Santa Clara County och eftersom vi inte har fått lämna vårt ”county”, så har vi hållit oss här. Under den här corona-tiden har vi gjort en hel del ”hiker” på helgerna och jag har valt ut fem stycken olika parker som jag kan rekommendera.

Det har varit lätt att få parkering överallt, kan tilläggas att vi har varit ute i god tid och att parkeringsplatserna har varit mer välfyllda när det har varit dags för oss att köra hem. Några av parkerna tar normalt ut en parkeringsavgift, men det har varit gratis under våren. Det kan nog delvis bero på att man inte fått lov att nyttja olika faciliteter såsom campingplatser och picknick-bord. Samtliga parker har haft sina toaletter öppna. De har varit rena, hyfsat fräscha och haft tvål på alla ställen.


Alamaden Quicksilver var första parken vi besökte. Det var en härlig vandring, men mycket backar, så det blev en ganska krävande vandring. Det var lagom med skog, så man fick lite skugga mellan varven. Otroligt vackra vyer på många ställen.

Adress:

21785 Almaden Road, San Jose


Santa Teresa erbjöd mycket öppet landskap, knappt några träd alls, så denna park lämpar sig bättre för inte alltför varma dagar. Det var lagom mycket backar för min del. Denna park verkar vara väldigt populär även bland cyklister. Längst upp på toppen var det en fantastisk utsikt över San Jose.

Adress:

260 Bernal Road, San Jose


Sanborn var den park som skiljde sig mest från de andra. Det var nästan enbart skog och många redwoodträd, en väldigt härlig natur. Det var många backar att ta sig upp för och smala och slingriga stigar. Det var trångt och smalt på vissa ställen och svårt att hålla avstånd när man mötte andra människor. Är man ute efter en skogsvandring så är denna park ett väldigt bra alternativ, sagolik skog och natur.

Adress:

16055 Sanborn Road, Saratoga


Coyote Lake Harvey Bear erbjöd vacker natur längs sjön Coyote Lake. I början av vandringen går man förbi kohagar och här fick jag nästan lite ”Sverige-känsla”. Större delen av vandringen går man i öppet landskap. Det var väldigt varmt den här dagen så vi tog några korta pauser i skuggan när det dök upp något träd längs vandringen.

Adress:

10840 Coyote Reservoir Road, Gilroy


Joseph D. Grant är Santa Claras största park. Bilvägen dit är rejält brant på sina ställen, vilket var lite läskigt för mig som är höjdrädd. Det var mycket öppet landskap och en kuperad terräng. Första 4-5 km på vår vandring gick nästan bara uppför, vilket var lite tufft med 35 graders värme. Men när vi väl kommit upp var det inga problem och här fläktade vindarna så skönt. De kvarvarande 6 km gick det mestadels nedför, så det var betydligt lättare.

Adress:

18405 Mt. Hamilton Road, San JoseText och bild: Anna Axelsson

89 views0 comments

Recent Posts

See All

Commentaires


bottom of page