top of page

SWEA San Francisco 2020 – Det här är vi!

Updated: Oct 14, 2020


SWEA San Francisco har just nu 348 medlemmar i alla åldrar. Åldersskillnaden mellan vår äldsta och vår yngsta medlem är 69 år! Det vanligaste förnamnet är Christina/Kristina/Kristin vilket 17 medlemmar heter. Många medlemmar stannar i SWEA SF under lång tid - 37 Sweor har varit medlem ända från starten 1982!  Nya medlemmar kommer till hela tiden - vi har redan fått 42 nya medlemmar år 2020!

SWEA San Francisco täcker ett stort geografiskt område från kusten i sydväst till bergen i nordost. Flest Sweor bor i East Bay med 94 medlemmar, 73 st bor i South Bay. Marin, San Francisco och Peninsulan ligger rätt jämt med 45, 44 respektive 48 medlemmar. 22 medlemmar bor utspridda i andra delar av vårt område, som tex i Santa Cruz.


Våra medlemmar kommer ursprungligen från många olika delar av Sverige – och världen!

Ett 90-tal är födda i Stockholm, ca 40 st i Göteborg och drygt 10 i Malmö. Men vi har också 3 medlemmar som är födda i Finland, 2 från Norge, 9 st är födda här i Kalifornien och en medlem är född i Bagdad!

Visst är det en härlig blandning? Tack vare Anita Benson och Siv Richards som håller reda på oss medlemmar har vi denna roliga statistik som brukar redovisas på årsmötet. De håller även reda på vilka folkdräkter som finns i vår förening, vilka som är mor och dotter eller systrar och i vilka städer vi bor. Tack för att ni har koll på oss! Tack också till Helena McCombie för den fina grafiken från årsmötet 2019.

Text: Cecilia Mases  Bild: Josefin Jansson 

127 views0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page