top of page

Sweornas sommarminnen


Sommaren 2021 var fylld av återseenden, hopp och värme. Äntligen kunde vi börja resa igen och träffas i verkliga livet. SWEABloggen SF uppmanade i juni Sweorna att skicka in en bild eller två, föreställande deras bästa sommarminnen. En del reste för första gången på över ett år till Sverige, andra njöt av Kaliforniens vackra natur och ett par Sweor har skickat oss sommarhälsningar från andra delar av USA. Här följer en blandning av minnen från en härlig sommar!Vackra Kalifornien

Från vackra Kalifornien har vi fått in bilder från Sweor som njutit av naturens skönhet och varandras sällskap då vi firat midsommar, bilat runt i delstaten och firat högtidsdagar!

Charlotte Ferrey firade makens 80-årsdag i Napa, Kalifornien:

”Den största händelsen för mig denna sommar var Gils 80-årsfest, där SWEAs 40-årsjubileum här i Napa 2019, blev ett bra ”dress rehearsal”. Nu har vi vanan inne och det kanske är dags att börja planera SWEA San Franciscos 40-årsjubileum?”, skriver Charlotte.


Helene Karlsson njöt av Kalifornien med familjen och firade midsommar med SWEA-vänner:

(1) Kvalitetstid med sonen när vi bilade till Santa Barbara för en veckas semester, (2) Familjen Karlsson som besökte havsdjur i Monterey, och (3) Julmarknadsgeneraler i midsommarskrud, tillhör Helenes favoritminnen.


Cecilia Mases ställde ut konst och hajkade i Yosemite:

”Min sommar i Kalifornien inleddes med min konstutställning i Gallery 9 i Los Altos i juni. Stort tack till alla fina Sweor som kom och tittade! Tillsammans med familjen hann jag också med vår första tur till Yosemite där hajken upp till toppen av Yosemite Falls var höjdpunkten!”


Karin Hansson Flynn har bidragit med fina bilder från Pacific Grove och Big Sur:

”Tre dagar i juli åkte fem Sweor ner till Pacific Grove. Det var Anita Haas, Karin Flynn, Annsofi Sabahi, Kerstin Reboh och Mona Clements. Vi klättrade 200 trappsteg till toppen av Pfeiffer Falls & Valley View Trail. Vi bodde på ett B&B där vi också gick på härliga promenader vid kusten”, hälsar Karin & CoSommar i Sverige

För många Sweor var det äntligen dags att återse släkt och vänner i Sverige denna sommar. Sommaren i Sverige bjöd på sol och bad, museum och sport, skärgård och hav, och framför allt all den goda mat vi längtar efter!


Pernilla Jansdotter besökte både Öland och Bohuslän:

”Efter mina första 1,5 år i Kalifornien (som råkade sammanfalla med pandemin) har jag aldrig njutit så mycket av svensk sommar som jag gjorde i år! Bland höjdpunkterna finns picknick med hämtpizza i solnedgången på Öland och promenad över granitklipporna i Bohuslän. Den bästa kombinationen av öst och väst!”, skriver Pernilla.


Erika Badal njöt av den svenska Västkustens vackra natur och delikata skaldjur:

”Jag har haft en härlig sommar i Sverige och bland annat besökt västkusten. Bilden med fyren på är från Hållön nära Smögen. Havskräftorna åt vi hemma hos vänner i Skalhamn”, hälsar Erika


Helene Nilsson skickar oss en hälsning från Stockholm:

”Ett av mina finaste sommarminnen är från Fotografiska i Stockholm med min dotter Johanna. Ett besök där är ett måste för oss vid varje Sverigebesök!”, säger Helene.


Janita Azevedo umgicks med sin syster i Göteborgs skärgård och spelade ”paddel”:

”Vi hyrde en stuga på vackra Asperö med syrrans familj. Asperö är en liten fantastisk bilfri ö i Göteborgs skärgård. Det var underbart att få spendera några fantastiska svenska sommardagar med familjen där! Jag och min amerikanska man blev också introducerade till det ”nya svenska fenomenet” paddel. Här med syrran och hennes man. Vi spelade mycket under vår tid i Sverige och tycker det är synd att det inte finns några banor här i vårt område i Kalifornien”, hälsar Janita.


Anna Axelsson njöt av naturen i Skåne:

”Det bästa med min sommar, förutom att träffa familj och vänner i Sverige, var alla underbara solnedgångar i Skälderviken vid vår stuga i Vejbystrand”, berättar Anna om hennes vackra bilder.


Sassa Oznowicz har haft en fantastisk sommar i Möjas skärgård:

"Min dotter Alex och barnbarnet Everett fiskar aborre och då gäller det att ha tålamod! Barnbarnen Wesley o Phillip fångade största aborren!” berättar Sassa och tillägger "Aldrig för tidigt att lära sig paddla!"


Gun Johnston skickade oss ett kärt minne från Östergötlands skärgård:


Efter förra årets stängning var det en extra fin gåva att komma till Capella Eucumenica i S:t Annas skärgård, när den katolska kyrkan stod för gudstjänsten. Med båtarna kom invandrare, nästan inga svenskar. Glädjen var ömsesidig, när jag samtalade med syrianer och afrikaner. När de hörde att jag arbetat i Afrika och gästat Damaskus, lyste de upp och delade med sej av sina medförda ”skatter” av kakor och frukt. Det var min saliga dag av förståelse och samhörighet”, berättar GunMer Amerika!

Några Sweor spenderade sin sommar i andra delar av USA och har delat med sig av bilder från de delstater de besökt.


Från Linda Newman Anderson fick vi sommarbilder från hennes smultronställe i Wisconsin:

”Long Lake i Danbury, i Wisconsin är min himmel på jorden. Förutom att njuta av sjön så har vi under sommaren här även gjort många mysiga bilturer och hittade bland annat en ”gravplats” för gamla bilar mitt i ingenstans, och vackra solrosor. På bilden med skrotbilen syns min son Jacob”, hälsar Linda


Camilla Podwski gjorde en roadtrip genom stora delar av landet:

”Efter många års bestämda "NEJ" så blev det till makens förtjusning en bilresa genom USA denna sommar: vi bilade 2,580 miles från San Francisco till Chicago där dottern Bella äntligen skulle få börja på college (SAIC) efter det ofrivilliga pandemi-sabbatsåret 2020.” berättar Camilla. ”Vi åkte genom CA, NV, ID, WY, SD, MN, WI och IL. De är SÅ olika och jag förstår nu på ett helt annat sätt hur stort det här landet är - och hur olika amerikaner tycker och tänker i olika delstater. Det blev många fina minnen - men främst att vi kunde rå om Bella i en hel vecka under bilåkandet - och att vi fick några dagar i Chicago tillsammans innan collegeavsked och krokodiltårar. Det blev flyg hem!"

Camillas Roadtrip: Roligaste museum: SPAM museet i Austin, MN. Roligaste 5-minuters stopp: Pink Elephant eller Sally the Cow (de ligger typ 3 min från varandra!) Coolaste State Park: Devils Tower: Om du sett filmen ”Närkontakt av tredje graden” så är det nog ännu coolare att se Devils Tower i verkligheten! Vackraste löprundan i stadsmiljö: längs floden i Sioux Falls.


Tack för alla värmande minnen!

Familj, vänner, naturupplevelser, museum, god mat och festliga stunder präglar Sweornas sommarminnen. Denna kavalkad av naturens färgsprakande skönhet, familjelycka och äventyr håller minnena vid liv och kan kanske skänka värme och glädje under den mörkare tiden av året. Hjärtligt tack till alla som bidragit till denna fina blandning av bilder!
Text: Cecilia Mases


Bilder: Charlotte Ferrey, Helene Karlsson, Cecilia Mases, Karin Hansson Flynn, Pernilla Jansdotter, Erika Badal, Helene Nilsson, Janita Azevedo, Anna Axelsson, Sassa Oznowicz, Gun Johnston, Camilla Podwski & Linda Newman Andersson


209 views0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page