top of page

Tabbouleh av blomkål – perfekt i skördetider!


Här kommer ett recept på blomkålstabbouleh så här i skördetider. Många av oss vill ju äta nyttigt, men helst inte försaka smakupplevelsen. Hälsa kommer när vi kan hitta den rätta balansen mellan dessa två. I det här receptet, som är helt vegansk, har jag hittat just den balansen och vill därför gärna dela det med er. Tabbouleh är fullspäckat med vitaminer och eftersom jag i detta recept har bytt ut bulgur mot blomkålsris är den dessutom glutenfri och har färre kalorier då den också är fri från kolhydrater. Med tanke på att många av er har överflödande trädgårdar så här års är det också mycket möjligt att några av er kan tillaga detta recept helt från er egen skörd, förutom möjligtvis olivoljan!


Blomkålstabbouleh

4 portioner

Tillagningstid: 30 minuter


Ingredienser:

1 lbs blomkålsris

3 msk olivolja

1/2 medelstor gurka - skalad & tärnad

1 stor tomat - tärnad

1/2 cup finhackad persilja

1/4 cup finhackad mynta

1/4 cup finhackad rödlök

Dressing:

1 citron

1 tsk socker

1/2-1 tsk salt

1/2 tsk peppar

Jag brukar använda detta blomkålsris från Trader Joes.Gör så här:


1. Blomkålsris

Fräs blomkålen på medelvärme i olivoljan så den mjuknar lite (ca 5 min), rör hela tiden så att den inte blir brun. Ta av stekpannan från spisen och låt svalna medan du förbereder de andra ingredienserna.


2. Dressing:

Riv skalet från en citron och pressa sen ur saften. Blanda det rivna citronskalet och den urpressade citronsaften med 1 tsk socker, 1/2-1 tsk salt och 1/2 tsk peppar3. Övriga ingredienser:

Skala och tärna en medelstor gurka. Tärna en stor tomat. Blanda med 1/4 cup finhackad rödlök finhackad rödlök. Finhacka örterna så du får 1/2 cup finhackad persilja och 1/4 cup finhackad mynta. Blanda alla dessa ingredienser med citrondressingen. När blomkålsriset svalnat blandas även det ned.


Klart!


Servera gärna med avokado och möjligtvis någon form av yoghurt eller sour cream.

Jag har också serverat med både grillade räkor och kyckling. Bra om man har middagsgäster som vill ha lite mer protein.Text & Bild: Lena Axelsson108 views0 comments

Recent Posts

See All

Commentaires


bottom of page