top of page

Trädgårdar att besöka i South Bay & PeninsulaDet finns flera vackra och spektakulära trädgårdar att besöka i Bay Area. Här nedan ser ni fyra olika som jag kan rekommendera.


Filoli Historic House & Garden


Förra våren besökte jag den underbart vackra "Filoli Garden". Vi var även inne i huset och tittade på den magnifika interiören.


Filoli byggdes 1917 åt det välbärgade paret William och Agnes Bowers Bourn. William var ägare till en av Kaliforniens främsta guldgruvor. Som lite kuriosa kan nämnas att Filolis exteriör användes till familjen Carrington´s egendom i tv-serien Dynastin på 80-talet.


Filoli Gardens ägs idag av ”National Trust for Historic Preservation” och är öppen för allmänheten. Huset omges av en 6,5 hektar anlagd trädgård som blommar i olika färger under hela året. Filoli Gardens räknas som ett historiskt landmärke i Kalifornien och är den trädgård som imponerar mest på mig.


På deras hemsida står det att man nu i Corona-tider måste boka biljetter i förväg.

86 Cañada Road, Woodside Phone: (650) 364-8300 info@filoli.org
Municipal Rose Garden

"Municipal Rose Garden" ligger mitt inne i San Jose. Den stod klar 1927 och här finner man 189 olika sorters rosor. Det är gratis att besöka denna vackra rosträdgård.


Dana Avenue & Naglee Avenue

San Jose

Phone: (408) 794-7275
Hakone Estate & Gardens


För ett par helger sedan var vi i "Hakone Gardens" som ligger i Saratoga. Det är en vacker japansk trädgård som grundades av Oliver och Isabel Stine för över 100 år sedan. 1917 seglade Isabel tillsammans med sin son John till Japan. De reste runt på den japanska landsbygden och fick inspiration till utformningen av familjens egna japanska trädgård hemma i Saratoga.


Man betalar inträde för att komma in i parken och man måste bära ansiktsmask inne i trädgården.


Hakone Estate and Gardens

21000 Big Basin Way, Saratoga

Phone: (408) 741 4994ana A

venue & Naglee Avenue

San Jose,

Arizona Gardens

Förra helgen besökte vi "Arizona Garden", som även kallas för "Cactus Garden". Den ligger vid Stanford i Palo Alto. Det var landskapsarkitekten Rudolf Ulrich som designade den mellan åren 1881 och 1883 till Jane and Leland Stanford. Man får faktiskt känslan av att befinna sig mitt i Arizonas ökenklimat, trots att det är en relativt liten park på Stanfords område.


Det är gratis att besöka denna kaktusträdgård.


Den ligger mellan Quarry Road och Campus Drive.
Text & bild: Anna Axelsson


129 views0 comments

Recent Posts

See All

Comments


bottom of page