top of page

Upptäck sjöarnas skönhet!


Jag har alltid älskat havet. Det beror nog på att jag växte upp i närheten av det. Mina föräldrar tog oss barn till stranden på sommarlovet och ett kvällsdopp efter middagen var obligatoriskt. Om jag inte ser horisonten på ett tag får jag abstinens. Havet lugnar mig med dess lukt, känsla och ljudet av vågorna. Det är havet jag saknar mest nu när jag bor i Walnut Creek (om man inte räknar med familj och vänner i Europa förstås).


Jag är så tacksam över att kunna resa runt och uppleva hela västkusten här i vackra Kalifornien. Tyvärr är havet och stränderna här i närheten ofta kalla när dimman ligger tät...  Lyckan är då att få upptäcka skönheten i Kaliforniens alla sjöar! Ofta har de ett lugn och en fantastisk natur att bjuda på. 


Här är mina fem favoritsjöar i Kalifornien:

Sardine Lake – fantastisk natur och många campingställen att välja på. I närheten finns en Lodge som har en mysig restaurang med två sittningar. Man avnjuter en cocktail ute på bryggan innan de ringer i klockan när maten är serverad. Underbart!

Lake Tahoe – jag har många fina minnen från den här stora vackra sjön. Fint sommar som vinter! Vandringar och kalla bad. Tyvärr är den ju också Kaliforniens mest kända sjö och ganska fullproppad med människor.

Icehouse Reservoar - Den ligger nära och bra. Fina campingplatser utan att vara allt för pretentiös.

Castle Lake – Denna vackra sjö ligger i närheten av Shasta Mountain. Det är en liten sjö med klart vatten. Här har jag tagit underbara simturer!

Kangaroo Lake - En gömd campingplats långt från vägen med bra fiske. Den ligger norr om Redding, men är väl värd resan dit. Fem fantastiska sjöar som är mina Kaliforniska favoriter. Men... inget kan jämföras med de vackra sandstränderna i Skåne!

Text och Bild: Erika Badal

156 views0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page