top of page

Vad är det bästa med att spendera sommaren i Kalifornien?

Updated: Oct 14, 2020


Charlotte Ferrey: En sommar utan Sverige?! I år blev vi tvungna att tänka om och i stället njuta av livet här i Kalifornien. Jag kom att tänka på Lovin’ Spoonfuls: ”Hot Town, Summer in the City”, eller med tanke på SF-dimman den sista versen: ”Cool Town, evening in the city”, samt Otis Reddings: ”Sittin’ on the Dock by the Bay watching the boats go by”. Det kanske blir lite av bådadera! Med tanke på ”social distancing” planerar vi att ta det lugnt och pendla mellan husen i Berkeley och Napa, där våra trädgårdar kommer att förvandlas till mindre Buchard Gardens. Men det utesluter inte utflykter till kusten, kanske Lake Tahoe, lite vinprovning, en paddeltur på Lake Berryessa, samt umgänge med familj och vänner vid poolen, på långt avstånd förstås.  Med andra ord, en förhoppningsvis stillsam och avkopplande sommar. Som Katy Perry sjunger i California Gurls:  "You could travel the world, but nothing comes close to the Golden Coast."

-Charlotte


Emma Lundgren: Det bästa med att spendera sommaren i Kalifornien är att man har mer tid att utforska Kaliforniens magiska och mångfaldiga natur, genom olika slags roadtrips!

-Emma


Helene Karlsson: Sommar hemma i Kalifornien kommer att innebära lugn och ro. Hänga vid poolen och njuta av att vara hemma ska bli skönt. Vi har ett enormt utbud inom en kort körtid hemifrån. På fyra timmar kan vi köra till vindistrikt, skog, fjäll, hav och öken. Mina smultronställen är lä-sidan av Mavericks Beach som är både barn och hundvänligt, Lake Alpine som har mysiga campingmöjligheter och Pinnacles med vandringar genom grottor och på härliga stigar. Jag tycker också om att åka till Capitola, Death Valley, Lake Tahoe och Sonoma. På min lista på platser jag vill besöka ligger bl.a Fern Canyon med en omgivning av urskog och gröna ormbunkar. Även på hemmaplan i Bay Area finns mycket att göra och se för både stor och liten. Vandringsleder kan man lätt hitta via MidPeninsula Open Space. Picchetti Winery är en liten juvel med både vandring, vinprovning och picknick möjligheter. Varje dag vet jag att det kommer bli bra väder här hemma i Kalifornien. Jag kan med säker vädergaranti planera vilka aktiviteter jag vill!

-Helene


Gun Bolin: Jag brukar spendera högsommaren i Kalifornien, så det är inte nytt för i år för mig. Jag kanske inte är den bästa att svara på frågan ”vad är det bästa med att spendera sommaren i Kalifornien?” för jag har litet svårt för den extrema värmen, och trivs egentligen bättre under de andra årstiderna i denna underbara del av USA!

För att få litet omväxling i värmeböljorna, åker jag gärna ner till Carmel/Monterey en eller ett par gånger under sommaren. Njuter av vindarna och utsikten över detta vackra hav och av att gå längs stenarna och klipporna i Monterey och Point Lobos State Beach. Det är ganska nära paradiset! Får man sedan höra litet "musik" från sjölejonen eller se någon havsutter - ja, då känns nog allt väldigt gott!  

Och kanske att just i år så blir det OK att odla någon tomatplanta, för vi kommer inte att sticka iväg på någon resa precis när de är mogna på sensommaren och skall avnjutas! 

-Gun

Text & Bild: Charlotte Ferrey, Emma Lundgren, Helene Karlsson, Gun Bolin

192 views0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page