top of page

Anneli S, Sunnyvale


1. Hur hamnade du här?

2011 köptes företaget min man arbetade på upp av ett bolag med huvudkontor i Cupertino. Han blev då erbjuden att fortsätta sin tjänst här. Vi bestämdes oss omgående för att prova att bo utomlands några år. Min man växte upp i staterna och tyckte det skulle bli spännande att testa en ny delstat. Själv flyttade jag aldrig som barn så jag såg fram emot flytten av andra anledningar. Tänkte att det kunde bli ett roligt äventyr för vår familj.

2. Bäst med Kalifornien?

Jag uppskattar det enkla med Kalifornien. Att man mestadelen av vardagen kan gå omkring i sköna stretchiga träningskläder. Att vädret gör att vi lever väldigt flexibelt är en klar fördel. Och att ha närheten till havet och vackra redwoodskogar att campa i, och berg med skidåkning bara några timmar bort är också fantastiskt. 

3. Vad saknar du från Sverige?

Det finns mycket jag saknar från Sverige. Framförallt hade jag velat träffa familjen oftare, särskilt brorsbarnen som hinner bli så stora mellan gångerna. Sen saknar jag en del mat förstås, men framförallt tror jag att jag saknar friheten att ha aktiviteter och vänner inom cykelavstånd. Trafiken här stressar mig nämligen mer än jag trodde innan flytten. Ibland önskar jag även att det här landet hade mer av tryggheten i form av hälso- och sjukvård som vi har i Sverige. Utöver det hade jag älskat om Allemansrätten hade funnits här också.

4. Vad gör du helst?

Att umgås med vänner står högt på listan. Men jag uppskattar även mitt jobb, går gärna långpromenader, jag lyssnar ofta på svenska böcker, campar och åker skidor med familjen. Dessutom hänger jag gärna vid poolen, men jag badar ytterst sällan.

5. Varför blev du medlem i SWEA?

Ironiskt nog blev jag medlem i SWEA bara några veckor innan COVID bröt ut, så anledningen till att gå med, vilket var att träffa nya människor, föll lite platt. Nu får det istället bli något att se fram emot när pandemin är över.

102 views0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page