top of page

Jobbet har förändrats

Updated: Jun 15, 2020


Att Zooma hit och dit har blivit vardagsmat för oss som jobbar hemifrån. I stället för att sitta i bilköer eller trängas på tåg och bussar, går vi nu till jobbet 10 steg ifrån sovrummet. Vi sätter oss vid ett skrivbord som vi trodde skulle vara ett temporärt arbetsbord. Ovanpå mitt billiga IKEA arbetsbord har jag nu lådor här och där för att försöka göra ett ergonomiskt bord där jag kan stå och jobba. Zoom har gjort det lättare för oss alla att träffas. Jag ser fler och fler arbetskollegor på Zoom möten. De som alltid kom för sent förut för att dom hade svårt att komma till möteslokalen, har inte svårt att Zooma in med ett enkelt klick på en länk. Jag jobbar på Stanford Department of Medicine. Redan innan Shelter In Place var jag

involverad i planeringen för en våg av patienter. Vi funderade över hur mycket kunde varje doktor kan jobba? Kan vi ge dom hotellrum där dom kan sova så att dom inte behöver gå hem till familjen efter sina pass med COVID patienter?

Sjukhuspersonalen fick donationer av mat av lokala restauranger. William Sonoma donerade tvål och lotion. Många forskare jobbade dag och natt för att få beviljat sina forskningsprojekt om hur COVID-19 sprids, vilka mediciner hjälper patienterna, vaccin, och statistiska beräkningar. Vi var tvungna att snabbt inse att Zoom, Slack, Jabber och e-mail är våra nya verktyg. Smartsheets användes hit och dit för att göra listor på folk som fick gå till jobbet och hur många får vara inne på ett labb samtidigt. Det är en energi utan like på jobbet. Vi har inte sett vågen av patienter vi befarade och hoppas på att alla fortsätter att hålla sig friska! 


Våra Medical Grand Rounds (MGR) möten hölls förut i en stor konferenslokal varje onsdag morgon. 200 ST-läkare, elever och fakultet samlades för att lära av professorer om den senaste forskningen. Nu har MGR blivit så populärt att vi har nästa 2000 personer som lyssnar via Zoom om hur Stanford agerar med den senaste COVID-19 forskningen, vilka som är våra patienter och hur många vi kan testa. Själv har jag blivit en Zoom expert där jag lär ut Zoom verktyget till administratörer, direktörer, forskare och professorer. Jag agerar i bakgrunden eller som moderator i möten, utbildningar och ger presentationer. Det känns jättekul att alla vill vara så engagerade. 

Stanford är precis som många andra inne i en finansiell kris och alla känner av krisen på ett eller annat sätt. Vi har ännu inte förlorat jobben, men vänner, familj och andra vi känner har förlorat jobb och kämpar med att inte förlora hoppet. Yoga har blivit mitt sätt att hålla igång varje dag med både meditation, stretching och styrketräning. Jag använder mig även av appen Calm då jag känner att det snurrar för mycket i huvudet. 

Jag hoppas att alla Sweor i San Francisco har det bra där hemma och att ni umgås med många genom video och telefonsamtal.

Text & Bild: Helena McCombie

103 views0 comments

Recent Posts

See All

Comments


bottom of page