top of page

Kaktusar och skulpturer i Ruth Bancroft Garden


Detta är 29:de året som Ruth Bancroft trädgården i Walnut Creek dekoreras av skulpturer bland kaktusarna. 52 stora och mindre skulpturer gjorda av 16 konstnärer, de flesta boende i the Bay Area.

Den 17 juli var alla skulpturer på plats och man kunde med ansiktsmask på och 2 meters avstånd promenera runt i denna välkända trädgård. Alla skulpturer är till salu och många var redan sålda när jag var där en vecka efter öppnandet. Jag uppskattade verkligen den stora variationen av konstverk och alla kan säkert finna något som de gärna skulle ta hem. För min del var det de stora huvudena. Men den, som jag gillade mest, var redan såld! 

Om du köper något från utställningen, så finns det ingen leverans om du inte kontaktar konstnären och hen kan hjälpa dig. Priserna ligger mellan $235-$5600 och utställningen pågår till 1 september. Titta på ruthbancroft.org för info.

Innan du planerar ett besök är det bäst att kolla dagens temperatur. Det kan vara mycket varmt i Walnut Creek. Det finns inte mycket skugga i parken, men gott om sittplatser. Grinden öppnas kl.10, utom på måndagar då det är stängt. Kom så tidigt som möjligt, glöm inte vattenflaska, hatt och naturligtvis ansiktsmask!

Innan du lämnar rekommenderar jag ett besök i plant-affären där du kan välja mellan alla sorters stora och små kaktusar och suckulenter samt få goda råd av expediterna. Efter besöket kan du lätt hitta flera ställen att äta utomhus eller kanske ha en picknick i Heather Farms Park. Glass och kaffe (Peets och Starbucks) finner du inom några kvarter.


Vägbeskrivning till Ruth Bancroft Garden:

Från söder och väster från 680 tag Ygnacio Valley Road avfarten. Kör 2,5 miles på Y.V. Rd. Sväng vänster på Bancroft Rd. Trädgården ligger i andra kvarteret på vänster sida. Från norr på 680 tag Treat Blvd 1 mile till Bancroft Road. Sväng höger och kör till Ygnacio Valley Road. Gör en U-sväng. Trädgården ligger i andra kvarteret på vänster sida. Adress: Ruth Bancroft Garden, 1552 Bancroft Rd. Walnut Creek CA 94 598

Inträde: $ 10 vuxna $ 8 pensionärer. Medlemmar i AHS, NARM och “The Garden

Conservancy” har gratis inträde.

Om du vill ha mer information, så kontakta mig gärna: annfaut@gmail.com

Text och bild: Ann Faut

118 views0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page